APF vergelijken

APF'en vergelijken, met inmiddels sterk toegenomen zekerheid en keuzes!

Deze website staat vol informatie over het Algemeen Pensioenfonds en probeert antwoord te geven op "hoe het nu eigenlijk precies zit met zo'n APF?". Met de invoering van de verzamelwet eind 2017 is het volume en daarmee de levensvatbaarheid van een aantal APF's aanzienlijk vergroot. En met het toenemen van de omvang kan de vrees voor levensvatbaarheid langzaam aan achter ons gelaten worden.

Er zijn onderling nog wel behoorlijke verschillen. Niet alleen qua omvang / grootte, maar zeker ook qua beleggingsrisico. Er is dus voldoende te kiezen!

We hebben de belangrijkste inhoudelijke verschillen tussen 5 APF-en in een eenvoudige tabel samengevat. Met behulp van deze tabel krijgt u een idee van welke APF-en en kringen er voor uw pensioen(klant/regeling) geschikt kunnen zijn en kunt u de APF-en op veel onderdelen eenvoudig vergelijken. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen per telefoon via +31 10 205 3500 of per e-mail naar info@phenoxconsultants.nl.

Daarnaast is ook een overzicht opgesteld met de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen APF-en en de andere traditionele pensioenuitvoerders. Bij de advisering zullen immers de voor- en nadelen van een transistie naar een APF goed in beeld moeten worden gebracht. 

Mogelijk vindt u het lastig om te bepalen bij welke APF-en u een offerte aan moet vragen, en dan ook nog voor welke kringen. Wij kunnen u daarbij helpen. Op uw verzoek sturen wij u een vragenlijst op basis waarvan wij de 3 APF-kringen zullen aangeven die het best aansluiten bij de wensen en omstandigheden van uw klant. Dat scheelt u vele uren werk!

 

© 2017 www.deapfspecialist.nl is een website van Phenox Consultants