Ondernemingsraad

De APFspecialist voor de leden van de ondernemingsraad

Mogelijk biedt een APF een alternatief in de volgende situaties.

  • Is het verlengingsvoorstel van de pensioenregeling te duur?
  • Wil de onderneming af van de IFRS of US GAAP verplichting op de balans?
  • En wil de onderneming daarom overgaan naar een betaalbaardere en voor de werkgever risicoloze beschikbare premieregeling?

En wat nu als uw werkgéver voorstelt om de pensioenregeling bij een Algemeen Pensioenfonds onder te brengen? Verhalen over "veel kans op indexatie, regeling blijft hetzelfde en de kosten gaan niet omhoog". Maar is dat wel zo? Welke risico's lopen de deelnemers dan eigenlijk? Zijn de garanties nog hetzelfde? En wat moet er gebeuren met de opgebouwde pensioenen bij de oude uitvoerder? Meenemen of juist niet?

Als lid van de ondernemingsraad is voor u een belangrijke taak weggelegd en derhalve zult u dan ook goed op de hoogte moeten zijn waar u voor kiest. Het is natuurlijk het eenvoudigst om het huidige contract op dezelfde voorwaarden voort te zetten, maar dat kan niet altijd. Vaak blijken de tarieven voor uw pensioenregeling fors gestegen te zijn, en leidt dat er mogelijk toe dat de werkgever de pensioenregeling wil aanpassen of op zoek wil gaan naar een andere uitvoerder. 

De APFspecialist kan u helpen bij al deze vragen. En ook bij andere vragen, zelfs bij vragen waarvan u zich op dit moment niet realiseerd dat deze belangrijk zijn. Kijk gerust eens rond op onze website naar wat u moet weten over het APF. Of bij de veelgestelde vragen, wellicht staat uw vraag er al bij.

Speciaal voor ondernemingsraden bieden wij een vrijblijvende cursus aan, waardoor u tegelijkertijd kennis kunt maken met het APF en met ons.

Mocht u meer willen weten, neem dan contact met ons op via 010 205 3500.

© 2017 www.deapfspecialist.nl is een website van Phenox Consultants